Clothing

Πανέμορφες εναρκτήρια ρόμπα που φορούσαν οι πρώτες κυρίες

κυρίες είναι κυρίες, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία για τη γοητεία των πρώτων κυριών. Η τρέχουσα μόδα και η πρώτη κυρία Michelle Obama, σύζυγος του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, δεν είναι η πρώτη στις πρώτες κυρίες που θα πετάξουν το έθνος και τους λάτρεις της μόδας σε ένα εναρκτήριο φόρεμα.
Αυτό το προνόμιο έχει φορεθεί από πολλές κυρίες, η απόδειξη των οποίων μπορεί να ρίξει μια ματιά στο Smithsonian Museum of American History, το οποίο δείχνει τα εναρκτήρια ρόμπα που φορούσαν οι κυρίες για πάνω από 100 χρόνια. Πάρτε για παράδειγμα, η Jackie Kennedy, η οποία ήταν η πιο μοντέρνα κυρία στην πολιτική σκηνή, λαμβάνοντας υπόψη το τολμηρό φόρεμα και το ακρωτήριο της.

Ας κάνουμε έναν στενό έλεγχο των εναρκτήριων φορέων που φορούσαν οι πρώτες κυρίες για μια χρονική περίοδο. Μπορείτε να το ονομάσετε εναρκτήρια μόδα μπάλας, η οποία ουσιαστικά έδωσε μια νέα ένδειξη για την Προεδρία, την Πρώτη Κυρία και το Έθνος.
Μισέλ Ομπάμα
Αυτό το εναρκτήριο φόρεμα αμάνλας με κόκκινο κόκκινο που δημιουργήθηκε από τον Jason Wu ήταν κατασκευασμένο από μαλακό, ροή σιφόν και βελούδο. Δεν ήταν μόνο ρομαντικό και αισιόδοξο, ήταν μια δήλωση μόδας από μόνη της.
[Επίσης, διαβάστε: δηλώσεις μόδας Michelle Obama]

Λόουρα Μπους
Σύζυγος του George W. Bush, ο 43ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, η Laura Bush κοίταξε λαμπρή σε ένα κρυστάλλινο φόρεμα που έγινε στο Ruby Red που δημιούργησε ο Michael Faircloth.

Όχι μόνο αυτό το σχεδιασμό δαντέλας Chantilly κέρδισε τα βραβεία Faircloth, αλλά ο Πρόεδρος Μπους κοίταξε τη σύζυγο Laura και είπε: “Και η Laura μου φαίνεται πάντα τόσο όμορφη”.

Χίλαρι Ροντάμ Κλίντον
Για την εναρκτήρια μπάλα του 1993, η Πρώτη Κυρία κ. Κλίντον φορούσε ένα ιώδες φόρεμα δαντέλας που δημιούργησε η Sarah Phillips με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Κάρτερ Rosalynn
Τι εντυπωσιακό στοιχείο της τάξης είναι αυτό. Στο εναρκτήριο φόρεμα που φορούσε η Πρώτη Κυρία Rosalynn Carter, αυτό που σας κρατάει αγκιστρωμένο είναι το χρυσό αμάνικο παλτό πάνω από ένα χρυσό μπλε φόρεμα με μπλε σιφόν, που δημιουργήθηκε από τη Mary Matise, η οποία ολοκληρώθηκε με ένα βραδινό ακρωτήριο από τον σχεδιαστή της Νέας Υόρκης Dominic Rompollo.

Πατ Νίξον
Το έτος 1969, ο Nixon επέλεξε ένα κίτρινο φόρεμα που δημιουργήθηκε από την Karen Stark. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι το πηλίκο προσφυγής αυτής της εναρκτήριας φόρεμα που η πρώτη κυρία φορούσε το σατέν φόρεμα Swarovski και ταιριάζει με το σακάκι Bolero σε δύο πολύ περισσότερα δημόσια γεγονότα.

Lady Bird Johnson
Απολύτως γοητευτική εμφάνιση, η Lady Bird Johnson κοσμούσε την εκδήλωση του 1963 ντυμένη με το κίτρινο φόρεμα του καναλιού-λαιμού που δημιούργησε ο John Moore (ο οποίος παρεμπιπτόντως ντυμένος Marilyn Monroe) συνεργάστηκε με ένα μαργαριτάρι κολιέ και ένα ζευγάρι λευκών γάντια. Είπε στο περιοδικό Time, “Μου αρέσουν τα ρούχα-μου αρέσουν όμορφα, αλλά θέλω να με εξυπηρετήσουν, όχι για μένα να τα υπηρετήσω”.
[Διαβάστε επίσης: The Royal India Tour της Kate Middleton]

Jacqueline Kennedy
Η χάρη και το στυλ της Jackie αντικατοπτρίζουν πάντα τις καταπληκτικές επιλογές της μόδας. Στην πραγματικότητα, η Jackie Kennedy άρεσε απλά να φορέσει φωτεινά χρώματα όπως ροζ, κίτρινο, κόκκινο και ελεφαντόδοντο. Η Audrey Hepburn ήταν η προσωπική της εικόνα μόδας και σε όλη τη ζωή της, η Jackie ακολούθησε την παλιά αίγλη του Χόλιγουντ του Hepburn στα φορέματά της.
Για τον εορτασμό του 1961, η Jackie Kennedy φορούσε μια στήλη ελεφαντόδοντου που είχε ασημένιο διακοσμημένο μπούστο, καλυμμένο με ένα τεράστιο overblouse μαζί με ένα αντίστοιχο ακρωτήριο για να φέρει ένα άγγιγμα δικαιωμάτων.
Το ενδιαφέρον είναι ότι η ίδια η Jackie δημιούργησε το φόρεμα σε συνεργασία με τον Ethan Frankau του Bergdorf Goodman.

[SC: MediaD]
Εδώ είναι το βίντεο της εναρκτήριας μπάλας του Jacqueline Kennedy:

Ελπίζω να αγαπήσατε τα εναρκτήρια εσώρουχα των πρώτων κυριών. Πέτα στα σχόλιά σας και πείτε μου ποια εναρκτήρια φόρεμα από την οποία η Πρώτη Κυρία σας έσφιξε με την πρώτη ματιά.
Εικόνες Πηγή: AmericanHistory.si.edu, pinterest.com

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *